martes, 14 de febrero de 2012

DESÀNIM

La meua amiga E diu que el suïcidi hauria de ser reversible, la qual cosa equival al desig irrefrenable que en moltes ocasions tenim de desaparèixer, de diluir-nos en el no res, de deixar de ser, d'existir, de decidir, d'organitzar ... però no podem pensar que siga una desaparició definitiva, encara queden moltes coses per solventar, encara la nostra presència és necessària. Jo pense en el dolor que causaria a totes aquelles persones que es diuen amigues i que passen de mi i jo d'elles. A totes aquelles persones a les quals mai telefone i mai no em telefonen. Pense en la meua família, en el desconsol, en els comentaris de com era jo de bona i de simpàtica i de jove. Prompte oblidarien tots els meus defectes, i les meues qualitats s'engrandirien imposant-se a qualsevol record negatiu. Així d'absurda és la vida. I la mort.
No puc esfumar-me definitivament, això ho tinc clar, però allò ben cert és que no vull sortir a aquesta vida nostra que cada dia presenta més perills, més entrebancs. És un viatge a la foscor. Sóc Cap de Departament d'activitats justet l'any que els professors decideixen no fer activitats. Tinc un fum d'alumnes que volen fer un espectacle i no hi ha espai on fer-lo. Afronte les retallades del Consell sense cap esperança de que la nostra lluita obtinga resultats. M'opose frontalment a una reforma laboral que ens retrotrau al passat més negre i ens projecta a un futur sense esperances, i no parle per a mi, encara que també afecta al meu treball i a la meua jubilació. Parle pels joves que m'envolten i que no saben el que els ve damunt.
No sóc propensa al descoratjament, però tal volta pel fred siberià, l'esgotament de la darrera setmana o el continu bombardeig d'aberracions , Camps i Garzón entre d'altres, em trobe en un punt neutre sense color ni vida.

1 comentario:

  1. Me encantaría escribir en este comentario una gran solución para que el título de esta entrada cambiara por "Felicidad sublime" o "La alegría de vivir", pero reconozco que no tengo ninguna pócima mágica para que suceda tal cosa. Y lo peor de todo es que creo que, si hay alguien que tenga dicha pócima de solucionar el presente para mejorar el futuro, ¡da igual! Quizá lo peor del desconsuelo es la parte de resignación que llevamos dentro. Hoy se ha anunciado una huelga general en España y ya hay quien tilda a los sindicatos de "vagos". Ayer fue la celebración del día de la MUJER, con mayúsculas, y todavía hay hombres que ven este día como una discriminación positiva. Ojala estos hombres entendieran que únicamente por su sexo, dado de nacimiento, no han tenido que demostrar nada a lo largo de la Historia. Y lo más humillante, lo peor, porque en las cosas malas también hay un superlativo, es que hay mujeres que no protestan por la Ley del Aborto y se van de boys para celebrarlo. En fin, encantada de leerte. Te mando un abrazo desde Madrid.

    ResponderEliminar